L ’actual imatge de Badalona a mig món és la d’una ciutat amb greus conflictes socials, amb enfrontaments racials als seus carrers i on els delinqüents hi actuen amb total impunitat. Aquesta no és la realitat de la nostra ciutat.

És ben cert que l’actual situació de crisi agreuja enormement els problemes derivats de l’augment de població d’orígens diversos, però aquesta situació no és exclusiva de la nostra ciutat ni tan sols del nostre país. Europa sencera ha esdevingut un enorme pol d’atracció per a poblacions de diferents ètnies i cultures amb moviments migratoris tant extra com intraeuropeus.

A Badalona no hi ha ni més ni menys conflictes que els que poden haver-hi en altres ciutats semblants. La diferència és que aquí es distorsionen, s’exageren i s’amplifiquen artificialment per obtenir-ne benefici polític partidista.

Segur que hi ha coses que no s’han fet bé i problemes amb solucions difícils,però Badalona ha estat sempre i és una ciutat acollidora i actualment hi ha centenars de badalonins i badalonines que treballen cada dia per preservar i millorar la convivència.

Hi ha una Badalona real, que no és al 100% com ens agradaria, però que no és aquesta Badalona inventada en un laboratori d’estratègies polítiques per personatges que ni tan sols viuen a la ciutat.

És per aquest motiu que els signants d’aquests manifest expressem que, malgrat els seus defectes i problemes, ens agrada Badalona i no permetrem que ningú embruti el seu nom. 

Ens agrada Badalona va néixer amb un únic objectiu: fer una acció que servís per explicar fora de Badalona la realitat social de la ciutat. És així com va sorgir la idea de convocar els mitjans de comunicació a una foto amb personatges fàcilment identificables més enllà del nostre terme municipal, aquells que han estat batejats com a “mediàtics”. I també és així com el lloc triat va ser el Círcol Catòlic, ja que des del primer moment van oferir acollir-nos.
Vam considerar que, per acompanyar aquesta foto, seria útil escriure un petit text que resumís el nostre pensament i que servís de carta de presentació tant als participants a la foto, com a la ciutadania de Badalona, com als mitjans. El resultat va ser el ja famós manifest ensagradaBDN.
L’èxit de la iniciativa va ser tal que en pocs dies vam estar desbordats. Desenes de badalonins i badalonines ens preguntaven de quina manera podien donar-nos suport i tota mena de mitjans de comunicació ens trucaven per saber-ne detalls. El que havia nascut com una senzilla foto va convertir-se en un acte públic amb el Círcol ple de gom a gom i amb parlaments no previstos fets davant d’una vintena llarga de mitjans de comunicació.
Per tot això, els impulsors de ensagradaBDN volem manifestar a la opinió pública que:
1/ agraïm el suport rebut. A totes aquelles persones que van venir a l’acte del Círcol i a les que han signat el manifest, gràcies per estimar Badalona des del realisme.
2/ agraïm la confiança dipositada en nosaltres i, a pesar de les intoxicacions interessades, continuem garantint l’absoluta independència política de la nostra iniciativa.
3/ agraïm a les persones que van protagonitzar l’acte del Círcol que es mullessin públicament per Badalona i que ho fessin amb aquell entusiasme.
4/ demanem disculpes a aquelles persones a qui no vam adreçar-nos personalment per aconseguir el seu suport, però entendran que, logísticament, ens era impossible.
5/ alguna cosa està passant a la ciutat si resulta que una iniciativa de quatre persones, sorgida d’una conversa de carrer, remou la sempre complexa societat badalonina.
6/ mantindrem oberta la recollida d’adhesions a la web ens agrada Badalona fins a final d’any, amb l’objectiu de fer arribar el manifest arreu de la ciutat.
7/ la situació resultant de la nostra humil iniciativa fa plantejar-nos dur a terme alguna altra acció que pugui servir per tancar el cercle.
Sobre aquest darrer punt donarem detalls pròximament.
Novament, gràcies a tothom, ens agrada Badalona
i VISCA BADALONA!!!
Badalona 18 de novembre de 2010